Tento vydesený psík ležal na koľajniciach a bál sa pohnúť: Ďakujeme za záchranu!

Vystrašená psia rodina prežívala na okraji Omsku najlepšie, ako vedela. Psia matka a jej šteniatka žili pri železničných tratiach na dosť nebezpečnom mieste, kde každý deň riskovali pád pod kolesá vlakov.

Dobrovoľníci sa im rozhodli pomôcť a matka  bola umiestnená do útulku, avšak z jej šteniatok sa podarilo zachrániť iba jedno.

Dnes vám povieme príbeh práve o ňom – fenke menom Lakki.  Ocitla sa na koľajisku práve v okamihu, keď bol neďaleko vlak. Našťastie sa dobrovoľníkom podarilo včas ho zachrániť a previesť do sirotinca Omsk Ponytail. Keď sa dobrovoľníci chystali psíka odchytiť, utiekla im a schovala sa za zábradlie. V tej chvíli všetci počuli zvuk blížiaceho sa vlaku.

Dobrí ľudia dokázali šteňa sekundu pred nebezpečenstvom vytiahnuť a zachrániť ho.

Lakki bola vystrašená, plachá a veľmi úzkostlivá. Bála sa ľudí, zvukov, gest, všeobecne, všetkého na svete. Vyrastala v útulku, avšak sa ju nepodarilo socializovať.  Aby si na ľudí zvykla, potrebovala neustály kontakt s ľuďmi. A to v útulku nebolo také jednoduché.

Lakki mala čoskoro opatrovníka, dievča menom Angelina, ktoré začalo šteňa navštevovať, prechádzať sa s ním a hrať. A stal sa zázrak!

Lucky sa prestala báť, začala dôverovať svojej  novej kamarátke… Ukázalo sa, že mladý psík má všetky šance stať sa domácim psom. Teraz, keď mala novú priateľku, bola pripravená sa naučiť ľuďom dôverovať.

Lakki pokračuje v objavovaní sveta, stáva sa odvážnejším a otvorenejším psíkom.

Už chodí na prechádzky, miluje svoju novú majiteľku a je to šťastný psík. A to všetko vďaka tomu, že jej kedysi pomohli dobrí ľudia.

Zdroj: animaloflovers

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové DOBRÉ SPRÁVY na každý deň.