Táto ovečka sa po 7 rokoch vrátila domov: Bude asi potrebovať trochu ostrihať

Rodina z Tasmánie sa dočkala šťastného návratu stratenej ovce. Vďaka jej príbehu pomôže utečencom. V roku 2013 zasiahlo Tasmániu požiare, ktoré poškodili cca 20 tisíc hektárov pôdy.

Medzi zasiahnuté lokality patrila tiež farma rodiny Gray z dediny Dunalley.

Počas požiaru sa zabehla jedna z oviec a rodina ju kvôli novo postavenému plotu nebola schopná dostať späť. Aj keď ju v ďalších rokoch niekoľkokrát vonku zazreli, až tento rok došlo k prekvapivému návratu.

Zamierili sme do zadnej časti farmy, aby sme oslávili narodeniny nášho syna. Chceli sme si tam upiecť klobásy, keď sme na druhej strane hrádze uvideli veľkú bielu „načechranú vec“. Po grilovaní sme sa vrátili domov. Manžel sa niekam vytratil a potom mi volal, že ju sledoval a chytil a potrebuje, aby sme mu s ňou pomohli, „oznámila Alice Gray stanici ABC Radio Hobart.

Odpadlík ovčieho stáda, bol za roky neostrihaný a na nepoznanie. „Je celá guľatá.  Vo vlne má veľa špiny a tŕňov, budeme ju musieť oholiť. Vyzerá ale zdravo a šťastne, keď je teraz s malými kamarátmi. „ opisuje žena.

Momentálne je ovca v izolácii a pripravuje sa na návrat do bežného života vnútri stáda.

Rodina sa rozhodla, že situáciu využije pre dobrú vec, a vymyslela benefičnú akciu, na ktorej budú ľudia hádať, koľko váži. Výťažok poputuje organizácii Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov. „Donútilo nás to premýšľať o ľuďoch z celého sveta, ktorí sa počas krízy covidu-19 nemôžu izolovať, ako napríklad obyvatelia utečeneckých táborov. Peniaze poputujú ľuďom, ktorí nemajú také šťastie ako Prickles,(tak ovcu pomenovali)“ hovorí Gray.

Zdroj: theguardian.com

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové DOBRÉ SPRÁVY na každý deň