Sučka retrievera Chi-Chi nemá laby, ale je aj tak najslávnejším terapeutickým psom v Los Angeles

Tento príbeh začal smutne a nechceli by sme sa k tomu vracať. Stačí len povedať, že jej bývalý majitelia jednoducho neboli ľudia….

Všetky štyri labky boli zlomené, hnisajúce a rozvinula sa nekróza, bolo zbytočné liečiť ich.

Niekto z ľútosti navrhol, aby toho úbohého psa utratili, ale Chi-Chi mávol chvostom tak lojálne a díval sa do očí ľudí, že ho nedokázali zabiť.

Nasledovalo potom…

Jeho zmrzačené laby museli byť amputované, ale pes mal tak neuveriteľnú vôľu žiť, že sa zotavovala zo dňa na deň priamo pred očami.

V Kórei pre ňu nebolo miesto a zviera bolo odvezené do zámoria do Los Angeles, do utúlku.

Tam sa rodina Howellových dozvedela o Chi-Chi – podľa majiteľky nemala ani čas dočítať psí príbeh, rodina videla na fotografii len oči, keď si uvedomila, že sa o ňu musí starať.

V tej dobe nikto nevedel, čo robiť so psom, ktorý stratil schopnosť chodiť. Bude sa nejako plaziť okolo domu? Ale nie je to život.

A potom bolo rozhodnuté, vyrobiť protézy pre Chi-Chi, čo sa samo o sebe stalo experimentom.

Na mnohých miestach sveta sa vytvárajú najrôznejšie adaptácie pre zranené zvieratá, ale doteraz nebola situácia pre to, aby pes dostal 4 umelé labky naraz a naučil sa chodiť. Ale Chi-Chi tu všetkých prekvapila.

Chôdza, beh, prinášania paličky, hranie s loptou – to všetko Chi-Chi robí, ak nie tak obratne ako zdravý pes, potom aspoň s naozajstným potešením.

Zdalo sa, že sa odmieta považovať za mrzáka a snaží sa žiť plný život. Keď bol Chi-Chin vplyv na ostatných prvýkrát zaznamenaný, začali ju využívať k psychologickej pomoci v nemocniciach a opatrovateľských domovoch. A malo to obrovský efekt!

V súčasnej dobe má Chi-Chi veľa práce, navštevujú ju desiatky ľudí, ktorí potrebujú pomoc a vďaka svojmu vzhľadu má blahodarný účinok, inšpiruje v nádej a dôveru.

Pokiaľ pes bez labiek môže žiť a byť šťastný, dokážem to aj ja, že?

Nádherné!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové DOBRÉ SPRÁVY na každý deň

Zdroj: lemurov.ne